Campionatul Mondial al Cluburilor: Cine ar putea să o oprească pe Bayern?

Qatarul găzduiește cea de-a 17-a ediție a Campionatului Mondial al Cluburilor, competiție care ar fi trebuit să se desfășoare în decembrie 2020, dar a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus.

Turneul a ajuns în faza semifinalelor. Alături de Bayern Munchen și Palmeiras, calificate direct, în penultimul act mai sunt Tigres (după 2-1 în „sferturi” cu Ulsan Hyundai) și El Ahly (după 1-0 în „sferturi” cu Al Duhail).

Marea favorită la pariuri este Bayern Munchen, deținătoarea Ligii Campionilor, care va întâlni în drumul spre finală echipa egipteană El Ahly (8 februarie). Înaintea acestui meci, pe 7 februarie, brazilienii de la Palmeiras vor da piept cu mexicanii de la Tigres.

„Punctele noastre forte sunt mentalitatea și calitatea. A fost un an extraordinar, pe care trebuie să îl întregim câștigând Campionatul Mondial al cluburilor. Există o motivație extraordinară, pentru că suntem puși în situația să ne dovedim forța în fața unor echipe cu care nu ne confruntăm în mod obișnuit”, a declarat Josua Kimmich, unul dintre cei mai constanți jucători ai lui Bayern.

La rândul său, intervievat de cei de la site-ul FIFA.com, portarul Manuel Neuer și-a exprimat speranța că va câștiga cel de-al doilea trofeu dedicat celui mai bun club din lume, după succesul din 2013, la care a fost părtaș alături de David Alaba, Jerome Boateng și Thomas Muller.

Diferență de valoare uriașă

Cine ar putea să îi oprească pe nemții al căror lot este evaluat la 879,5 milioane de euro pe transfermarkt.com? A doua favorită a turneului, Palmeiras, are o cotă de piață de 95,5 milioane de euro, iar jucătorii lui El Ahly Cairo, adversara din semifinale, valorează în total 25,5 milioane de euro. Lotul lui Tigres are o valoare totală de 59,4 milioane de euro.

Bayern nu mai are nevoie de nicio prezentare. În schimb, celelalte formații reprezintă niște necunoscute pentru cea mai mare parte a microbiștilor europeni. Drept urmare, iată câteva informații despre fiecare, pentru a ne forma o imagine despre adversarele celei mai bune echipe de pe „bătrânul continent”.

Sociedade Esportiva Palmeiras – a câștigat Copa Libertadores, cea mai importantă competiție intercluburi din America de Sud. Adversară în finală i-a fost o altă formație braziliană, Santos. Este cea mai titrată echipă din Brazilia și are în componență câțiva jucători care au evoluat în Europa, printre care Luiz Adriano (fost la Șahtior Donețk) și Felipe Melo (fost la Inter Milano). Cel mai scump jucător este Gabriel Veron – mijlocaș ofensiv, 18 ani, evaluat la 25 de milioane de euro.

Tigres UANL – a câștigat Liga Campionilor CONCACAF învingând-o în finală pe Los Angeles FC. A fost un meci dramatic, decis de un gol marcat în ultimele secvențe de Andre-Pierre Gignac, fostul echipier al lui Olympique Marseille. Un alt jucător cu experiență este fundașul central Carlos Salcedo, care ultima oară a evoluat pentru Eintracht Frankfurt. Este prima participare a „tigrilor” la Campionatul Mondial al cluburilor. Cel mai scump jucător este Leonardo Fernandez – mijlocaș ofensiv, 22 de ani, 7,5 milioane de euro.

El Ahly Cairo – a câștigat Liga Campionilor Africii trecând în finală de rivalii din Cairo, Zamalek. El Ahly impresionează prin organizarea defensivă: a primit numai 8 goluri în 34 de meciuri. A mai participat de 5 ori la Campionatul Mondial al cluburilor, cea mai bună performanță fiind ocuparea locului 3, în urmă cu 15 ani. Cel mai scump jucător din lot este Mohamed El Shenawy – portar, 32 de ani, 2,5 milioane de euro.

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *