România, la un pas să învingă Japonia la tenis de masă. Camelia Poştoacă a fost la masa de joc

Echipa naţională de tenis de masă a României, din care face parte şi Camelia Poştoacă (foto, a doua), este prezentă în această perioadă în Emiratele Arabe Unite, mai exact la Dubai, la Cupa Mondială pe echipe, competiţie pentru senioare. Repartizate în Grupa B, alături de Japonia şi Canada, româncele au fost foarte aproape de a produce o mare surpriză în meciul cu echipa similară a Japoniei.

Când scorul la general era 1-1, pentru meciul de „dublu” antrenorul Filimon a trimis la masa de joc pe Camelia Poştoacă şi Bernadette Szocs, iar cele două au avut un începutul perfect şi în acelaşi timp spectaculos: 2-0 la seturi, după 11-9, 11-9! Mult mai experimentate, însă, japonezele au revenit spectaculos şi au câştigat următoarele 3 seturi: (11-7, 11-5 şi 11-3), impunându-se (3-2) şi preluând astfel conducerea la seturi.
Eliza Samara a restabilit egalitatea (2-2), iar pentru meciul decisiv, la masa de joc a revenit Camelia Poştoacă, având-o adversară pe numărul 23 mondial, Yuka Ishigaki. Deşi a făcut un meci bun şi a stat tot timpul aproape de japoneză, musceleanca nu a reuşit să-şi adjudece niciun set, pierzându-le, rând pe rând, la 9, la 8 şi la 7. Japonia – România scor final 3-2, iar fetele noastre au ratat, aşa cum spuneam, un rezultat mare pentru tenisul de masă din România.
În cel de-al doilea meci din Grupă, România a întâlnit Canada, „naţională” formată numai din jucătoare de originea chineză. Chiar dacă au început meciul de la 0-1, româncele au egalat şi s-au impus în final cu 3-1, Camelia Poştoacă spulberând-o, practic, pe Zhang Mo (scor 3-0).
Cu 2 puncte acumulate, România a terminat grupa pe locul secund şi s-a calificat, astfel, pe tabloul principal, acolo unde a întâlnit favorita numărul 1 la câştigarea competiţiei, China, în faţa căreia a cedat fără drept de apel, 0-3.

ROMÂNIA – JAPONIA 2-3
Elizabeta SAMARA – Yuka ISHIGAKI    3-0
Bernadette SZOCS – Sayaka HIRANO    0-3
POŞTOACĂ/SZOCS – MORIZONO/HIRANO    2-3
Elizabeta SAMARA – Misaki MORIZONO  3-2
Camelia POŞTOACĂ – Yuka ISHIGAKI    0-3

ROMÂNIA – CANADA 3-1
Bernadette SZOCS – Mo ZHANG 0-3
Eliza SAMARA – Anqi LUO 3-0
SZOCS/POŞTOACĂ – IU/LUO 3-0
Camelia POŞTOACĂ – Mo ZHANG 3-0

ROMÂNIA – CHINA 0-3
Adina DIACONU – Shiwen LIU    1-3
Elizabeta SAMARA – Meng CHEN  0-3
POSTOACA / DIACONU – DING/LIU 0-3

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *