Elevii musceleni i-au făcut ŞAH MAT pe adversari

Încet dar sigur sportul minţii întră în şcoli şi o face pe uşa din faţă! Propus şi chiar aprobat ca materie obţională în şcoală, şahul are tot mai mulţi adepţi. A demonstrat-o şi competiţia desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute în judeţul nostru, mai exact faza I a Campionatului Naţional Școlar pentru echipe mixte ce poartă numele marei maestre internaţionale Elisabeta Polihroniade. Competiţia s-a desfăşurat în Sala de Sport a Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” din Mioveni, iar în concurs au fost înscrise 35 de echipe din întreg judeţul. Zona Muscel a fost reprezentată de echipe din Câmpulung, Aninoasa, Boteni şi Berevoiești. La deschiderea oficială, pe lângă oficialitățile județene, profesori şi chiar părinți, prezentă a fost și marea maestră internațională Elisabeta Polihroniade.
La final, când s-a tras linie şi s-au întocmit clasamentele, trei echipe din zona Muscel au urcat pe podiumul de premiere:
Şcoala Gimnazială “Oprea Iorgulescu” din Câmpulung – locul 1 la clasele 1-4, urban;
Şcoala Gimnazială “Mihai Tican Rumano” din Berevoeşti – locul I la clasele 5-8, rural şi
Colegiul Naţional “Dinicu Golescu” din Câmpulung, locul 2 în competiţia liceenilor.
Un aport la realizarea acestui turneu l-a avut şi musceleanul Christache Toculeţ, participant de-a lungul anilor în competiţii internaţionale de şah şi care săptămânal, la Şcoala Gimnazială “Oprea D.Iorgulescu” din Câmpulung, antrenează o grupă pentru marea performanţă. Primul succes al elevilor săi este chiar acest premiu câştigat la Mioveni, însă obiectivele lui sunt mult mai mari.

About The Author

Redactor sportiv

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *